Tervetuloa Malminkartanon hedelmätarhaan la 7.5.2011 klo 12-16

Kasvaako omenapuussasi vain rupisia hedelmiä? Miksi naapurin omenat ovat aina isompia ja mehukkaampia kuin omasi? Menestyykö kirsikka- ja luumupuu kotipuutarhassa? Milloin puita voi leikata?

Mm. näihin kysymyksiin löytyy vastauksia tapahtumassa, joka järjestetään kaikille hedelmäpuista ja niiden kasvatuksesta kiinnostuneille Malminkartanon hedelmätarhassa 7. toukokuuta 2011 alkaen klo 12.00. Hedelmätarha on vanhan koetilan alueella, Mätäjoen tuntumassa.

Luvassa on puutarhavinkkejä ja neuvontaa erityisesti omena- ja muiden hedelmäpuiden hoidosta. Asiantuntijana paikalla on Anssi Krannila, Suomen johtava omenapuiden asiantuntija jo vuosikymmenien ajan. Hän tulee kertomaan uusista taudinkestävistä lajikkeista sekä antamaan neuvoja kotipuutarhureille hedelmäpuiden kasvatukseen. Paikalta voi myös ostaa omenapuun taimia, jotta pääsee heti aloittamaan kasvatuksen saamiensa vinkkien pohjalta.

Lisäksi paikalla pääsee tutustumaan puusepän taidonnäytteisiin siitä, millaisia hyöty- ja koriste-esineitä omenapuiden puuaineksesta voi valmistaa. Näin puu voidaan hyödyntää vaikka se olisi tullut hedelmäntuottajana elinkaarensa päähän. Kierrätystä parhaimmillaan!

Tulevana kesänä asennetaan mehiläispesä Malminkartanon hedelmätarhaan, jotta varmistetaan kukkien pölyttyminen ja sadontuotanto. Tapahtumassa pääset kuulemaan mehiläistarhauksesta ja saat tietoa siitä, kuinka tärkeitä nämä pikku pörriäiset ovat meidän kaikkien hyvinvoinnille.

Päivän aikana on mahdollista osallistua myös talkoisiin, joiden tarkoitus on siivota hedelmätarha kesäkuntoon. Me tarjoamme työvälineet ja käsineet sekä talkooevästä, sinun tarvitsee vain saapua paikalle ja ojentaa auttava kätesi. Muistathan pukeutua likaiseen työhön sopiviin vaatteisiin ja kenkiin.

Tapahtuma järjestetään Malminkartanon asukasyhdistyksen, Uudenmaan Marttojen, Malminkartanon Marttojen, Dodo ry:n, Suoja-Pirtti ry:n, Helsingin Gardenian, Staran ja rakennusviraston yhteistyönä.

Missä hedelmätarha sijaitsee. Näytä kartta.